Workshop 50 tinten groen
Zaterdag 3 mei 2025
Deze workshop is volgeboekt, je kunt je desgewenst aanmelden voor de reservelijst
Fris lentegroen en stralend wit fluitenkruid is een magische combinatie, die garant staat voor zachte sfeervolle beelden. Het ‘Knotwilgen-walhalla’ de Rhoonse Grienden staat in het voorjaar in het teken van 50 tinten groen!
De Rhoonse Grienden is een zogenaamde zoetwatergetijdegriend aan de Oude Maas. De grienden liggen buitendijks en staan onder invloed van eb en vloed. Tweemaal per etmaal staan grote delen van het gebied onder water. Het gebied kent hierdoor een bijzondere flora en fauna. Op de knotwilgen groeien mossoorten, planten zoals o.a. varens en paddenstoelen. Door het gebied slingert een dromerig wandelpad tussen de frisgroene knotwilgen en het weelderig bloeiend fluitenkruid.
De knotwilg is van oudsher bepalend voor het Nederlandse landschap. Daarnaast zijn ze verbonden met allerlei magische verschijnselen en verhalen. Jammer genoeg verdwijnt deze boom steeds meer uit ons landschap, maar is hij in dit natuurreservaat nog in volle glorie te bewonderen.
Waar & wanneer:
3 mei 2025
09:00 – 13:30 uur
We verzamelen om 9:00 uur en nemen even de tijd voor een kennismaking en voor een kopje koffie/thee met wat lekkers (wordt voor gezorgd).
€ 79,-
Voor wie:
De workshop is bedoeld voor iedereen die graag wil leren om sfeervolle landschappen, laantjes en intieme landschapjes te fotograferen, zowel op klassieke wijze als “anders dan anders” d.m.v. creatieve technieken. Natuurlijk richten we ons ook op de vele mogelijkheden om het fluitenkruid te fotograferen en zullen we onderwerpen als houtstructuren op een abstracte wijze benaderen.
Kennis van de belichtingsdriehoek en handmatig scherpstellen is een pre, maar geen must.Twijfel je of deze workshop voor jou geschikt is, neem dan gerust even contact met ons op. De workshop wordt gegeven voor een kleine groep deelnemers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Minimaal 4 en maximaal 8 personen.
We zullen tijdens deze workshop ongeveer 5 km lopen.
Door wie:
Brigitte van Krimpen
Inhoud:
· Leren zien
· Compositie bepaling (Landschap)
· (Abstracte) Macro
· Spelen met licht
· Spelen met de witbalans
· Creatieve technieken zoals ICM, High Key en meervoudige belichting (mits jouw camera die optie bezit)
Wat neem je mee:
· Camera
· Voldoende geheugenkaartjes en accu’s
· Objectieven: standaardlens (24-70 / 24-105), groothoek, telezoom (100-400 / 70-200), macro, vintage lens, eigen initiatief (wanneer je liever niet vaak van objectief wilt wisselen kan een reiszoom handig zijn)
· ND grijsfilter (Little stopper, big stopper of variabel ND filter) deze is noodzakelijk om langere sluitertijden te kunnen verkrijgen die nodig zijn voor ICM, zeker onder zonnige omstandigheden
· Polarisatiefilter (indien je deze bezit; kan glimmers op de bladeren verminderen en kleuren intensiveren)
· Statief: onder de bomen kan er vrij weinig licht zijn en mogelijk ook nodig voor meervoudige belichtingen
· In geval van een regenbui is een plastic zak of hoes handig om je camera te beschermen
· Goede kleding en schoenen voor het juiste weer, denk eraan dat het gebied erg nat kan zijn.
· Lunch en drinken (bij ontvangst is er koffie / thee)
Goed om te weten: “Vrienden van Deel de Natuur” genieten een korting van 10% op de workshops. Informatie over Vrienden van Deel de Natuur vind je op de site onder Over Deeldenatuur.nl >Vrienden van Deel de Natuur
Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan? Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van
- je naam
- aantal personen
- telefoonnummer
- workshop 50 tinten groen 3 mei 2025
De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij. Heb je interesse, maar is de dag reeds vol, meld je dan aan voor de reservelijst.
Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien
Wil je een indruk van deze workshop? Neem dan eens een kijkje bij het verslag van een eerdere workshop:
Verslag Workshop 50 tinten groen 4 mei 2024
Foto's Brigitte van Krimpen
Reacties