00 Landschap, flora, diversen
Ilse of Skye, Scotland
Sligachan Bridge
Als een natuurfotograaf landschappen fotografeert zal hij meestal proberen om elementen van niet-natuurlijke aard (man-made) zo veel mogelijk te vermijden. Maar misschien niet altijd. Als cultuurelementen op een harmonieuze manier in een landschap samen kunnen gaan met natuur, kan dat interessante beelden opleveren. Maar waar leg je de grens om nog te kunnen voldoen aan de regels van DDN?
- Aperture: f/11.0
- Camera: Canon EOS 5D Mark III
- Shutter speed: 1/80s
- ISO: 100
- Taken: 19 June, 2018
- Exposure bias: -2/3EV
- Flash fired: No
- Focal length: 50/1mm
Reacties
Een hele goede vraagstelling Leo en ook ik ben benieuwd hoe iedereen op DDN daar over denkt. Zeker in Nederland waar de menselijke voetstap steeds zichtbaarder is zijn deze invloeden in het landschap bijna onvermijdelijk voor een fotograaf. Blijft de vraag over of ze esthetisch zijn. Hier in ierdergeval zeer zeker wel. Je laat hier een prachtige landschaps plaat zien waarin de brug naadloos past in de omgeving.
Op en top Schotland! Heel fraai zoals hier de brug haast een schutkleur heeft en wegvalt en dus past in dit landschap. Zonder die brug had de foto ook in een ander land gemaakt kunnen worden. Een fraai voorbeeld van hoe menselijke elementen prima passen in natuurfotografie, vind ik.
Prachtig beeld. die brug die hoort daar! Maakt zelfs de foto wat dynamischer.....zonder die brug was het een stuk saaier. Terwijl het vast een prachtig landschap is....ook zonder brug.
Als een cultuurelement iets toevoegt aan de foto....de plek juist iets extra's geeft...of min of meer opgaat in het landschap.....dan vind ik dat dat prima past bij DDN.
Groeten,
Annie
Dank voor je compliment en je prima verwoorde reactie over harmonie tussen natuur en cultuur.
Deze mooie oude brug gaat naadloos op in het landschap en voegt daar bovendien een extra dimensie aan toe, zo'n fraaie foto is wat mij betreft heel welkom.