04 Niet beïnvloede dieren
Rhenen, aan de voet van de Grebbeberg
Aalscholver
Aalscholvers zijn eerder gebouwd om in het water te duiken te duiken dan om er uit los te komen. Dat geeft dan in de regel een lang 'vertrekspoor'. Ondanks dat het beeld, door gebruik te maken van een korte sluitertijd, wordt bevroren, ontstaat door het herhaald opspatten van het water toch een idee van 'beweging'. Door een zeer laag standpunt te kiezen ontstaan weerspiegelingen van zowel de aalscholver als de bomen op de helling van de Grebbeberg.
- Aperture: f/5.6
- Camera: Canon EOS R5m2
- Shutter speed: 1/5000s
- ISO: 2000
- Taken: 02 February, 2025
- Exposure bias: -1/1EV
- Focal length: 700/1mm
Reacties
Een heerlijk dynamisch beeld Hans, waarin behalve voor de aalscholver ook het opspattende water en het bewegings spoor een belangrijke hoofdrol hebben. Lekker out of the box door de aalscholver rechts te plaatsen en veel aandacht aan het opspattende water te geven. Een mooie voor het maandthema.
Dank je Brigitte!
Onze ogen worden echt gestuurd in dezelfde richting als de opvliegende aalscholver, mooi om te zien hoe het opspattende water steeds in hoeveelheid toeneemt. Originele benadering!
Dank je Sonia!
Mooie lichtval op de aalscholver. Het opspattende water geeft de snelheid goed weer en de fotograaf weet er goed raad mee.
Dank je Marga. Leuk je vorig weekend ook even ontmoet te hebben!
Ja dat vond ik ook Hans
Ook hier weer goed te zien hoe mooi tegenlicht kan zijn.