04 Niet beïnvloede dieren
05 Creatieve/experimentele foto
06 Bewerkte, gemanipuleerde foto
Eempolder
Wilde eend in de Eempolder in low-key
Voor een cursus was ik aan het experimenteren met low- en high-key. Tijdens de schemering zag ik low-key kansen met donker slootwater en een rietkraag in de schaduw.
De wilde eend liet zich fotograferen tegen deze setting. In nabewerking heb ik met een subjectfilter het licht dat op de eend viel opgehaald, wat meer witten toegevoegd en de kleurtemperatuur verhoogd.
Met de vierkante uitsnede hou ik toch nog wat lichtjes op het water in beeld, wat ik belangrijk vind voor de balans in de foto.
- Aperture: f/5.6
- Copyright: © 2023 Peter van Lint
- Camera: OM-1
- Credit: Peter van Lint
- Shutter speed: 1/2000s
- ISO: 1250
- Taken: 29 July, 2024
- Exposure bias: -11744051/16777216EV
- Flash fired: No
- Focal length: 420/1mm
Reacties
Een hele fijne aanpassing op je eerste upload Peter. De foto is nu veel meer in balans en de kleurtonen stralen rust uit. Dat randje licht onderin is zeker van meerwaarde. Een fraaie low-key.
Dankzij je tips bij de eerdere afwijzing Brigitte, daar leer ik weer van! Bedankt!
Fijne aanpassing van je eerste versie Peter, het is nu een aantrekkelijke lowkey geworden!
Zo ziet de foto er veel mooier uit.
Prachtige LK is het geworden Peter.
en inderdaad de lichtjes op het water geven de foto
een goede balans.
Pracht foto. Mooi scherp en de witten ,waarschijnlijk door het ophalen van het wit, maakt het beeld heel mooi.
Mooi gekleurde eend tegen die donkere achtergrond. Springt er goed uit zo. Maar als ik m'n beeldscherm van de laptop wat schever hou, zie ik heel veel sensorvlekken onderin. Of het zijn weggepoetste oneffenheden? Op m'n telefoon had ik ze niet gezien.
Hallo Ira, dank je voor de feedback. Maar wat zijn sensorvlekken? Ik zie niets bijzonders, ook niet als ik de foto vergroot. Ik neem aan dat je niet het water onderin bedoelt. Verder is de achtergrond niet volledig zwart, ik heb er nog enige doortekening in gelaten van een rietkraag en van de reflectie van het riet in het water. Misschien is dat wat je ziet?
Hoi Peter, sensorvlekken zijn stofjes op de sensor van je camera die worden weergegeven als kleine cirkeltjes. Ik bedoel inderdaad onderin in het water; maar wel bóven de lichtjes in het water. Linksonder 2 grote cirkels en verspreid meerdere kleine. Ik denk haast door het gebruik van kloonstempel. Je ziet het pas als het laptopscherm wat schuiner staat. Dacht eerst dat het aan mijn laptop lag, maar met scrollen gaan de cirkels mee naar boven :-).
Een heel fraai beeld. De houding van de wegvliegende eend waar je net een stukje snavel ziet vind ik erg geslaagd en de low-key toepassing maakt de foto spannender.