04 Niet beïnvloede dieren
05 Creatieve/experimentele foto
06 Bewerkte, gemanipuleerde foto
Polder
Blauwe kiekendief
Vrouw Blauwe kiekendief jagend over het weiland. Foto bewerkt met het Adamski effect om storende elementen te verwijderen en omdat ik het leuk vind om te doen.
- Aperture: f/4.5
- Copyright: @PABOS
- Camera: E-M1MarkII
- Credit: PABOS
- Shutter speed: 1/1600s
- ISO: 640
- Taken: 07 November, 2018
- Exposure bias: 3/10EV
- Flash fired: No
- Focal length: 300/1mm
Reacties
Je foto heeft even in de wacht gestaan Peter, daar er achter de schermen toch behoorlijk wat discussie was. Het Adamski effect kan in een creatieve bewerking zeker van meerwaarde zijn. We zitten nu echter naar een vogel in de vlucht te kijken, waarbij je het effect hebt gebruikt om de achtergrond rustiger te maken. Het effect is echter best wel stringent toegepast, waardoor de foto een wat onnatuurlijk karakter krijgt. Ik ben bekend met de techniek, dus ik vermoed dat de vogel als selectie boven de laag met het effect is geplaatst. kan je daar enige duidelijkheid over verschaffen, zodat de kijkers snappen hoe dit beeld tot stand is gekomen? Persoonlijk had ik denk ik voor een minder sterk effect gekozen, maar dit alles is uiteraard een kwestie van smaak. We willen natuurlijk ook heel graag weten wat andere DDNers vinden van het gebruik van deze nabewerkings techniek bij deze foto.
@Brigitte, ik zit nog in de probeerfase. Het is inderdaad zoals jij vermoedt, Toepassing in photoshop.
Laag dupliceren, vogel uitsnijden in laag 1. De tweede laag vogel selecteren met lasso tool, vullen met behoud van.
Filter bewegingsonscherpte hoek kiezen. Lagen samenvoegen en klaar is Kees.
Als het niet duidelijk is kan je altijd in YouTube googlen naar Adamski effect.
Dank voor je uitleg. Mij is het wel duidelijk hoor, ik heb er vaker mee gewerkt😉😁
Maar fijn dat je dit deelt voor de kijkers.
Op zich een slim idee om op deze manier de achtergrond te bewerken en het heeft zeker wat. Ik ben het wel met Brigitte eens dat de combinatie nu wat onnatuurlijk oogt doordat je flink 'beweging' in de achtergrond hebt gebracht terwijl de vleugelpunten niet bewogen zijn.
Elke bewerking die je loslaat op een foto is onnatuurlijk. Bij deze foto is dat ook niet de bedoeling. Leuk dat er vragen over zijn.
Een foto mooier maken naar eigen concept of idee. Deze creatieve benadering is je goed gelukt Peter.
Het geeft wel het idee van een heleboel ruimte en de vogel staat er prima op. Ik ben zelf niet zo van dit type effecten, maar als meervoudige belichting en ICM, die nog veel onnatuurlijker zijn ook al gebeurt het met de camera en niet met nabewerkingssoftware, geaccepteerde technieken zijn zou ik niet weten waarom deze techniek niet.
Ik zou graag het origineel gezien willen hebben voor een vergelijking. Deze foto vind ik verwarrend over komen. Net of de vogel erin "geplakt" is.
Ik persoonlijk vind het een beetje over de top,maar door de bewerking komt de vogel wel mooi los uit het beeld.
Gr:Pieter.