04 Niet beïnvloede dieren
Uffelte
Bruine glazenmaker in de braamstruik.
Glazenmakers zijn mooie grote libellen. Ik zag deze zitten tussen de bladeren van een braamstruik. Ik wilde eens proberen hem te fotograferen vanuit het verlengde van de vleugels zodat ik het lijf van opzij fotografeerde. Om de vleugels van tip tot tip scherp te krijgen heb ik een stack gemaakt van ongeveer 40 foto's. Gemaakt in 2010 en helaas geen EXIF.
Reacties
Perfecte scherpte op de libel, wat zijn alle prachtige details zo goed te bewonderen.
Mooie volle kleuren en prachtig hoe de rode pootjes matchen met de doorns van de braamstruik, alles tezamen een fraai geheel.
Perfecte scherpte(diepte) over het hele lijf van de libel waardoor het fijnmazige netwerk van de vleugeladers mooi zichtbaar is. Daarnaast zijn ook de complementaire kleuren heel fraai. Wat ik wel wat jammer vind is dat je in 2010 het geheel niet wat meer ruimte hebt gegeven. Vooral die contrasterende braamstengel met zijn rode doorns zou daardoor meer aandacht gekregen hebben.
Het is iets gigantisch misgegaan met je foto Jogchum! Dus ik ga nu opnieuw plaatsen. Het is een fantastische opname, haarscherp en heel gedetailleerd. mvg. Kati
Namens het team van Deel de Natuur van harte gefeliciteerd met de Foto van de de dag Jogchum!
Gefeliciteerd met deze prachtige opname!
Dank. Tja, libellen, wonderen van de schepping. Kunnen vooruit, achteruit vliegen, stilstaan, paren en vechten in de lucht. Ongelooflijk wendbaar. En insecten vangen en eten in de lucht. Beter vliegen dan helikopters. En nog heel mooi ook.
Wat gaaf Jogchum,
In 2010 hadden nog niet veel mensen van stacken gehoord en toen kostte het in PS ook nog beduidend veel meer moeite om een mooi resultaat te krijgen. Met 40 foto's zal je pc wel even aan het rekenen zijn geweest denk ik. Jammer dat staande foto's hier in wat beperkte resolutie moeten worden geplaatst (max hoogte 1080 px). Juist foto's als deze vragen om in hoge resolutie veel details te kunnen laten zien. Je origineel is vast nog veel mooier.
Groet, Bas
Ik ben met stacken begonnen in 2008 na het lezen van een artikel in het duitse blad Naturfoto. Ik zag direct dat het iets voor mij was en ben er behoorlijk verslaafd aan geraakt. Ik gebruik altijd combineZP en zie geen reden om daar van af te wijken ondanks een foutje in de batchmode die ik gebruik. Moet resultaat als tif opslaan en later de EXIF toevoegen. En het duurde in 2010 inderdaad erg lang om te stacken want de computers waren toen misschien wel 10 keer zo langzaam. De resolutie is m.i. geen probleem want je scherm heeft misschien ook maar 1080 pixels. Als je een scherm met hogere resolutie hebt dan natuurlijk wel.